Help

1. Selecteer voertuig

Selecteer eenvoudig de fabrikant en het model. Maak gebruik van alle filteropties om de selectie te verfijnen.
Voertuigen die beschikbaar zijn voor CAR-3D worden weergegeven met het pictogram “+ 3D”.
Kies het voertuig dat u wilt ontwerpen in CAR-SIGNER.

Let op: als u nog een ontwerp open heeft staan krijgt u een waarschuwing om deze eerst op te slaan of te verwijderen

2. Lakkleur of Folie

Kies de lakkleur van het voertuig door simpelweg op een kleurveld te klikken. In de secties “kleur selectie” en “kleurwaarde” heeft u ook specifieke opties om items te maken via een kleurenkiezer of RGB-, Hexa-of HSB-kleuren.

Als alternatief voor een lakkleur kunt u ook full-car-wrap selecteren. Veel verschillende kleuren en structuren zijn hier beschikbaar. Ook hier kunt u de selectie verfijnen met behulp van filters.

3. Upload je eigen afbeelding

Selecteer gewoon een afbeelding op uw computer. CAR-SIGNER accepteert veel formaten, zoals PNG, JPG, TIF, BMP, Vector EPS en SVG. Het kleurmodel dat wordt verwerkt, is RGB, CMYK-afbeeldingen worden geconverteerd. De grootte moet een breedte van maximaal 1.200 pixels en een hoogte van 800 pixels.

Onder dit menu-item vind je alle afbeeldingen die je al hebt geüpload.

Klik op een afbeelding om het in uw voertuigontwerp in te voegen.

4. Ontwerp met tekst

“Tekst invoegen” maakt een nieuw tekstelement. Voer simpelweg de gewenste tekstinhoud in (in het veld onder de voertuig illustratie), selecteer het lettertype en de lettergrootte indien van toepassing.

5. Verander ontwerpelementen (illustraties, Foto’s, decors, teksten)

Draai het element door te klikken en het “rotatie”-symbool rechts van het element te slepen.
U kunt proportioneel schalen door de hoeken te klikken en te slepen.
U kunt onproportioneel schalen door de zijpunten te klikken en te slepen.
Draai horizontaal of verticaal met de twee knoppen boven het element. Kleur (alleen mogelijk voor decoratieve elementen en tekst) door te klikken op het symbool “penseel” links van het element.
U boven of onder andere elementen schuiven met behulp van de knoppen laag onder het element.

6. Het prikbord

Het prikbord toont alle afbeeldingen die u in uw huidige ontwerpen gebruikt of die u aan het prikbord hebt toegevoegd door op het symbool “aanvinken” te klikken. Door op het motief te klikken, voegt u het toe aan uw voertuigontwerp. De Klik op het symbool “Prullenbak” verwijdert het uit de volglijst.

7. Kopieer het ontwerp op de andere kant

U hebt het ontwerpen van een zijaanzicht voltooid. U kunt dit toepassen op de andere kant van het voertuig door te klikken op ontwerp toepassen (aan de onderkant van de auto-ondertekenaar). Alle elementen worden overgebracht naar de andere kant, gespiegeld in spiegelbeeld en gepositioneerd op exact dezelfde manier als op de handmatig geconfigureerde kant.

8. Ontwerpen opslaan

Een simpele klik op “Opslaan” bespaart uw ontwerp.

U vindt alle ontwerpen die al zijn opgeslagen in de tweede plaats op het menu onder “opgeslagen ontwerpen”. Hier u ook snel een eerder ontwerp openen en er vervolgens aan blijven werken. Er zijn maximaal tien ontwerpen mogelijk.

9. Vraag uw voertuigontwerp aan

U kunt uw voltooide voertuigontwerp rechtstreeks opvragen. Om dit te doen, klikt u simpelweg op “aanvraag ontwerp” en vult u het volgende formulier in. U ontvangt ook een e-mail met uw ontwerp in PDF-fromaat.